Sposób przygotowania

dynię umyć przekroić usunąć środek razem z pestkami obrać skórkę i pokroić w większe kawałki,z jabłka usunąć gniazdo nasienne pokroić w kostkę,cebulę posiekać,na patelni stopić masło dodać cebulę i zeszklić dodać pokrojone jabłko oraz dynię wsypać curry,paprykę,sól i pieprz wymieszać i dusić pod przykryciem ok.5min.przygotować bulion warzywny i wlać do gotujących się warzyw na patelni wymieszać i gotować do miękkości,w oddzielnym naczyniu zagotować osoloną wodę z dodatkiem oleju i włożyć do wrzątku pierożki a następnie ugotować w/g przepisu na opakowaniu,szałwię opłukać,ugotowaną zupę zmiksować na krem wlać do bulionówek do każdej włożyć porcję pierożków i posypać listkami szałwii,podawać z grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !