Sposób przygotowania

Gruszki i jabłka obieramy, myjemy i usuwamy ze środka ziarenka. Kroimy jabłka i gruszki na ćwiartki. Wyciągamy pestki z wiśni, moreli i śliwek. Dokładnie myjemy je i gotujemy w wodzie. Dodajemy do tego pokrojone gruszki i jabłka i także gotujemy. Pomarańcz obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze części. Wszystkie owoce gotujemy razem. Do gotujących się owoców dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Dajemy również cukier i wszystko razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Ziemniaki obieramy, myjemy kroimy na kostkę i gotujemy w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy. Zupę i ugotowane oraz pokrojone ziemniaki podajemy na talerze.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !