Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Następnie obsmażyć na maśle z dodatkiem oliwy, włożyć cebulę, chwilę smażyć, oprószyć mąką, chwilę smażyć, wlać wino oraz bulion z rosołu warzywnego Kucharek i udusić do miękkości. Miękką cielęcinę pokroić w plastry, sos wymieszać ze śmietaną oraz koperkiem, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat.

Podawać polaną sosem, z makaronem wstążki i zieloną sałatą ze śmietaną jogurtowa oraz szparagami w sosie beszamelowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anik01

    na pewno wypróbuję ten przepis.... :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    wykwintne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    wypróbuję przy najbliższej sposobności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !