Sposób przygotowania

Na maśle podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę. Do rosołu wkładam obraną i pociętą na kawałki dynię, cebulę, troszkę soli i pieprzu. Całość gotuję około 40 minut pod przykryciem. Następnie miksuje całość i dodaje koncentrat pomidorowy. Stawiam z powrotem na gaz i wsypuje ser-mieszam. Doprawiam. Podaję z tartym serem i/lub z jogurtem naturalnym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze warta głosu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    dzięki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nigdy takiej nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię zupę dyniową.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dyniową uwielbiam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    Ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !