Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik polskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
kości 20 dag
grzyby 1 dag
woda 1 1/2 l
krupek perłowe 10 dag
ziemniaki 25 dag
masło 4 dag
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta
pietruszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik polskie

z grzybów kości i warzyw ugotować wywar ugotować wywar przecedzić ugotować warzywa i grzyby pokrajać w paski Krupy opłukać zalać wodą rozkleić dodając 2 dag masła na przecedzonym wywarze ugotować obrane pokrajane w kostkę ziemniaki wywar połączyć z krupami grzybami i jarzynami posolić włożyć resztę masła z siekaną pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak