Sposób przygotowania

Sos: 1 szklanka mleka, 1 łyżka masła, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżka mąki pszennej szczypta gałki muszkatołowej Prymat, sól, pieprz czarny mielony Prymat

Szparagi obrać, opłukać, odciąć łykowatą dolną część pędu. Ugotować na stojąco w lekko posolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić, na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie i pokroić na trzycentymetrowe kawałki.

Przygotować sos: masło roztopić, wymieszać z mąką, lekko podsmażyć, nie rumienić, porcjami wlewać zimne mleko i mieszając gotować na małym ogniu 5-7 minut. Sos przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym i sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    szparagów nie lubię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    coś okropnego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !