Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
wino białe wytrawne 50 ml
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
sól
czarne oliwki bez pestek 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z oliwkami

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany czosnek oraz bazylię. Wlać wino i 3 łyżki wody. Dusić ok. 20 min. Doprawić do smaku solą. Oliwki przekroić na pół i dodać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.08.2013 21:25
Cos w sam raz dla mnie
Wafelek2601 17.01.2013 09:28
Bardzo dobry pomysł na piersi z kurczaka.
alaaa 21.02.2012 12:02
dla odmiany,coś innego
Dorian 04.02.2012 21:52
fajny pomysl
barbara11561 03.02.2012 09:57
pyszne
joanna77 08.11.2011 11:36
pyszne jedzonko
Magdalena1110 02.11.2011 20:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak