Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, osączyć, pokroić w plastry. Kaczkę podzielić na kawałki. Do brytfanny do pieczenia wlać olej. Na brytfannie ułożyć plastry ziemniaków, posolić. Kawałki kaczki natrzeć przyprawami, ułożyć na plastrach ziemniaków. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki. Cytrynę pokroić w plastry.. Kaczkę obłożyć cytryną i jabłkami ze skórką. Czosnek zetrzeć dodać do mięsa, przykryć. Piekarnik nagrzać, piec 1,5 godz. Natkę pietruszki umyć, osączyć, posiekać, posypać wierzch natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !