Sposób przygotowania

Do garnka z zimną wodą wkładam całe przygotowane mięso i zaczynam gotowanie. Kiedy woda z mięsem zacznie się gotować, na powierzchni pokazują się tzw. szumowiny, które zbieram za pomocą łyżki lub małego sitka. W tym momencie zmniejszam ogień, tak aby wywar bardzo delikatnie bulgotał. Po usunięciu szumowin do garnka wrzucam wszystkie, umyte i obrane wcześniej, warzywa czyli marchewkę, liść selera oraz przypieczoną wcześniej na ogniu cebulkę i wszystkie przyprawy, częściowo przykrywam garnek z rosołem przykrywką i kontroluję temperaturę w taki sposób, aby gotująca się zupa przez cały czas tylko delikatnie bulgotała. Rosół gotujemy około 2 godzin. podajemy z makaronem.
Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musi być dobry:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    podstawa niedzielnego obiadu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !