Sposób przygotowania

W rondelka na oliwie zeszklij posiekane szalotki , potem dodajemy obraną , pokrojoną w kosteczkę dynię i wymieszaj lekko posól i smażymy 10 minut , tylko musimy uważać aby się nie przypaliło. Te składniki w tym rondelku zalewamy gorącym bulionem , wlewamy tyle aby dynia była przykryta płynem i gotujemy 15 minut w połowie gotowania dodaj do zupy rdzeń wyskrobany z laski wanilii oraz pustą laskę , gdy dynia będzie już miękka to usuń pustą laskę i zupę zmiksuj na koniec jeszcze tylko dopraw do smaku solą i pieprzem , bagietkę pokrój w kostkę i zarumień na masełku i dodaj do zupy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    musi byc smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    z wanilią nie probowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !