Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z dyni z nutą wanilii

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
szalotka 2
dynia 1,5 kg
bulion 1l
laska wanilii
sól
pieprz
masło 2 łyżki
bagietka 1\\2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z dyni z nutą wanilii

W rondelka na oliwie zeszklij posiekane szalotki , potem dodajemy obraną , pokrojoną w kosteczkę dynię i wymieszaj lekko posól i smażymy 10 minut , tylko musimy uważać aby się nie przypaliło. Te składniki w tym rondelku zalewamy gorącym bulionem , wlewamy tyle aby dynia była przykryta płynem i gotujemy 15 minut w połowie gotowania dodaj do zupy rdzeń wyskrobany z laski wanilii oraz pustą laskę , gdy dynia będzie już miękka to usuń pustą laskę i zupę zmiksuj na koniec jeszcze tylko dopraw do smaku solą i pieprzem , bagietkę pokrój w kostkę i zarumień na masełku i dodaj do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.05.2012 07:52
z wanilią nie probowałam
Juleczka20 29.01.2012 10:52
musi byc smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak