Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemu i wstawiamy w dużym garnku wypełnionym 3/4 wody - gotujemy około 30 minut.
Marchew i pietruszke obieramy i kroimy w słupki , por na pół związujemy razem z natką selera, seler- korzeń w całości - wszystko wrzucamy do wywaru z mięsa NIE SOLIMY !!!, gdy marchew będzie już pół miękka dodajemy liście kapusty pekińskiej, sól i pieprz.
Cebule kroimy na dwie części. Jedną połówkę wrzucamy do rosołu, drugą palimy na palniku ( z każdej strony musi być dokładnie przypalona) wrzucamy do rosołu, nadal gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut.

Podajemy z makaronem nitki, bądź lanymi kluskami

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyborny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !