Sposób przygotowania

Filety lekko rozmrozić, bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i razem zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Na tłuszczu zrumienić lekko drobno pokrojoną cebulę i dodać do masy rybnej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmoczyć ściereczkę, wyłożyć masę rybną, uformować wałek, zwinąć i związać końce sznurkiem. Przygotować naczynie do gotowania ryb. Ułożyć roladę na wkładce, włożyć do naczynia, dodać oczyszczona i pokrojoną włoszczyznę, zalać gorącą, osoloną wodą. Gotować powoli na wolnym ogniu. Następnie ostudzić w wywarze, wyjąć wkładkę, delikatnie rozwiązać ściereczkę. Roladę pokroić na plastry grubości 1,5 - 2 cm.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !