Sposób przygotowania

Polska kuchnia fusion: pyszne połączenie kapuśniaku i grzybowej.

Do wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam pokrojoną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, poszatkowaną małą kapustę, całego selra i pietruszkę, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól. Namoczyłam w miseczce grzyby suszone. Po 20 minutach pokroiłam je i dodałam do zupy. Po godzinie dodałam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Zrobiłam zasmażkę ze smalcu i cebuli i dodałam do gotowej zupy.

Zupa będzie smaczniejsza i bardziej fusion, jeśli dodamy kilka kropli sosu sojowego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !