Sposób przygotowania

Różyczki kalafiora,zalać w rondlu posolonym wrzątkiem i gotować 3min.odcedzić,przelać zimną wodą pozostawić na sicie żeby dobrze obciekły.Ogórek umyć,osuszyć pokroić w plastry.Białe części pora pokroić w talarki,ułożyć je na sicie i przelać wrzątkiem,dobrze osączyć.Różyczki kalafiora,ogórek i por przełożyć do salaterki,posypać posiekanym szczypiorkiem. Sos;ser rokpol wkruszyć do jogurtu naturalnego,wlać sok z cytryny i zmiksować na gładko,dodać posiekaną miętę,doprawić do smaku cukrem solą i pieprzem.polać sosem składniki sałatki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !