Sposób przygotowania

Z lużno zwiniętej główki kapusty wyciąć głąb, włożyć główkę do osolonego wrzątku obgotować. Migdały obrać, drobno posiekać. Masło utrzeć, dodać migdały i bułkę tartą. Wbic żółtka i przypawic nadzienie do smaku. Włożyć je między liście, lekko rozchylając. Ułożyć w rondlu, zalać winem, dusić pod przykryciem aż zmieknie. Posypać posiekaną pietruszka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !