Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osączyć, podzielić na porcje i ułożyć w miseczce. Z podanych składników przygotować marynatę i zalać nią żeberka. Odstawić w zimne miejsce na 12 godz.. Następnie przełożyć do brytfanny, polać marynatą i piec około 40-60 min. w temperaturze 180˚ C. Podczas pieczenia polewać kilkakrotnie sosem, który się wytworzył podczas pieczenia. Zamarynowane żeberka można upiec również na grillu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    miodzio
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    rzeczywiście wykwintnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Nie przepadam za żeberkami, ale ten przepis chyba mnie do nich przekonał :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    żeberka to dobra rzecz
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam żeberka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    mam ochotę na takie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnością smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edyta21

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edyta21

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !