Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry. Rozbić, posypać gałką muszkatołową mieloną i białym pieprzem. Ułożyć na talerzu jeden na drugim i wstawić do lodówki na 4 godziny.

Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry i przełożyć na patelnię. Posypać solą, czarnym pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Smażyć 10 minut na odrobinie oleju. Przestudzić.

Wyjąć mięso z lodówki. Każdy plaster oprószyć solą i posmarować majonezem. Na połowie każdego plastra ułożyć po porcji pieczarek i kawałku sera maślanego. Złożyć na połowę, spiąć pakiecik wykałaczką i panierować w jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pyszności!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    oj chętnie bym zjadła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam połączenie mięsa i pieczarek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !