Sposób przygotowania

Dwa filety z pstrąga oczyszczamy i suszymy. W następnej kolejności posypujemy przyprawą do ryb, solą cytrynową oraz pieprzem. Chwilę czekamy, aby ryba przeszła smakiem przypraw. Filety rybne kładziemy na folię. Filety polewamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Drugą cytrynę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na plasterki i obkładamy nią ryby. Ząbki czosnku obieramy, dzielimy na mniejsze części i również obkładamy nimi filety. Natkę pietruszki myjemy, kroimy i dajemy na rybę. Filety rybne smarujemy masłem i zawijamy w folie. Pieczemy ryby w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    robię też podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !