Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane parówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1/2 kg
parówki 8 sztuk
boczek 8 plasterków
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane parówki

groszek osącz z zalewy dopraw go solą i pieprzem i przełóż do szerokiego rondla.
doprawiony groszek zagęść zasmażką z masła i mąki po czym podsmaż go chwilę.Gdy groszek się smaży na innej patelni podsmaż parówki owinięte w plasterki wędzonego boczku.gotowe parówki połóż na zasmażonym groszku i podawaj np z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 28.10.2011 20:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak