Sposób przygotowania

Masło topimy w żaroodpornym naczyniu na średnim ogniu,wkładamy szalotkę,czosnek seler i skórkę z cytryny i smażymy trzy minuty,następnie dodajemy ryż i dobrze przyprawiamy,smażymy jeszcze 3 minuty aż ryż zacznie przywierać do dna,wlewamy wywar z kurczaka mieszamy i gotujemy,doprawiamy do smaku przykrywamy i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Na około pięć minut przed ugotowaniem ryżu rozgrzewamy olej na patelni na dużym ogniu,wkładamy pieczarki przekrojone na połówki i estragon,dobrze przyprawiamy i obsmażamy 3 minuty,dodajemy do ryżu i wstawiamy do piekarnika na ostatnie trzy minuty.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !