Sposób przygotowania

PLACKI ZIEMNIACZANE: Ziemniaki obrać z mundurków, umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Zetrzeć do nich także cebulę. Dodać pozostałe składniki na placki. Przyprawić, piec placki na złoty kolor z obu stron. GULASZ: Drobno posiekać cebulę, zrumienić na margarynie na złoty kolor. Następnie wkroić łopatkę pokrojoną w kostkę, posolić, i smażyć podlewając cały czas odrobiną wody i smażyć do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, w połowie szklanki wody roztrzepać mąkę, zalać sos. Po zagotowaniu przyprawić przyprawami. Na talerz dać placek ziemniaczany, polać gulaszem (sos) i przykryć drugim plackiem ziemniaczanym.Udekorować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    piękny złoty kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne placuszki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    smaczna potrawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Moje ulubione danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    agus198900

    uwielbiam placuszki ziemniaczane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    Kolejne placuszki tym razem z sosem. mniam mniam chyba zaraz zetrę, ziemniaki i zrobię sobie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    Wyśmienite placuszki.
  • 0
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    bardzo fajny pomysł na podanie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jussta

    pyszne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    super przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jadłam takie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !