Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.

Na patelni rozgrzać masło. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę i białą część pora pokrojoną w cieniutkie plasterki. Lekko podsmażyć. Dodać do zmielonego mięsa razem z pozostałymi składnikami: jajem, bułką tartą, przyprawą do mięsa mielonego, tymiankiem, chili pieprzem cayenne oraz solą. Starannie wyrobić masę. Wstawić na godzinę do lodówki.

Z masy formować podłużne kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Apetyczne kotleciki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Apetyczne kotleciki. W sam raz na obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    zjadłabym z chęcią :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !