Sposób przygotowania

Mięso kroimy na kawałki średniej wielkości. Olej mieszamy z octem i musztardą, dodajemy imbir, ziele angielskie, liść laurowy, rozgnieciony w moździerzu jałowiec oraz czosnek pokrojony w talarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso dokładnie zalewamy marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 12 godzin (w tym czasie kilka razy mieszamy). Godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki. Obieramy ziemniaki, które kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki z cebulą zalewamy marynatą z dziczyzny, dokładnie mieszamy, wkładamy wraz z mięsem do rękawa do pieczenia. Pieczemy około 80-90 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    danie idealne dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na polowaniu byłaś? :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Na szczęście dzięki teściowi sama nie muszę polować- od razu dostaję zwierzynę sprawioną i dokładnie oczyszczoną :-)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jestem ciakawa jak to smakuje ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Anno, dziczyzna jest pyszna- koniecznie musisz spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie każdy to jada, ale warto poeksperymentować i spróbować.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zjadłabym takiego dziczka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale dziko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !