Sposób przygotowania

1 kg cielęciny bez kości rozbić na cienki płat, natrzeć przyprawą do pieczeni Prymat (1 łyżeczka), posypać 3 łyżkami rozkruszonych borowików suszonych i pokryć słonina pokrojoną na cienkie plastry (5 dag). Szynkę (5 dag) i 2 jajka ugotowane na twardo drobno posiekać, dodać 1 łyżeczkę tymianku Prymat, 1 surowe jajko, doprawić pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Powstałą pastą posmarować plasterki słoniny. Mięso ciasno zwinąć, obwiązać bawełnianą nicią i ułożyć w brytfannie wysmarowanej olejem. Mięso także natrzeć olejem. Piec ok. 1 godz. 20 min., w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C, często podlewając powstałym sosem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może też być pieczeń z jaka nadziewana cielęciną
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    cielęcinę jeszcze dostanę ale mięso z jaka?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wyszło - jaki z jajek
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jaka ta pieczeń?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawe co z tego wyjdzie..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    interesujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    i smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !