Sposób przygotowania

Kapustę odciskamy, kroimy i gotujemy 15 minut (dolewamy około szklanki wody) z zielem angielskim. Odcedzamy, studzimy. Cebulę i pieczarki obieramy, miksujemy malakserem, lekko przesmażamy, dodajemy do ugotowanej kapusty. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Mąkę zagniatamy z jajkami, dodajemy powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatamy energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkowujemy cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinamy koła szklanką lub pierogownicą. Na każdym kole kładziemy po łyżce farszu, zlepiamy brzegi, gotujemy. Podawać z przesmażoną cebulką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !