Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo- ziemniaczana
Miksujemy zupę- dodajemy śmietankę zmieszaną z mąką- przyprawiamy.
Gotujemy jeszcze kilka minut.
Podajemy z posiekaną natką i grzankami.
dynia | 1/2 kg |
ziemniaki | 4-5 szt |
czosnek | 2-3 ząbki |
cebula | 1-2 szt |
śmietana kremowa 30% | 1 szklanka |
kostki rosołowe | 2-3 szt |
pieprz | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
pietruszka zielona | |
oliwa | kilka łyżek |
mąka | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: