Sposób przygotowania

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wbić dwa jajka, dodać przyprawę kucharek i roztrzepać widelcem. Oddzielnie ubić na sztywną pianę dwa białka ze szczyptą soli. Filety z ryby obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Przed smażeniem filety zanurzać w ubitych na sztywną pianę białkach. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super jedzonko
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna rybka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię taką rybkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !