Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę oczyścić ,opłukać razem z pomidorami,drobno pokroić,zalać wrzącą wodą ,ugotować i przetrzeć,karpia oczyścić,wypatroszyć ,pokroić na porcje ,włożyć do wywaru i ugotować,miękką rybę wyjąć na talerz,wywar wystudzić ,zakwasić,wymieszać z białkami i przyprawami,zagotować,ciągle mieszając trzepaczką,żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody,rozpuścić,wlać do wywaru,doprawić,następnie przecedzić,włożyć rybę i pozostawić do zastygnięcia,ułożyć na półmisku,polać galaretką i udekorować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !