Sposób przygotowania

Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne ze środka, Paprykę kroimy w paseczki. Wrzucamy na chwilę do wrzątku, a następnie odcedzamy.
W garnku mieszamy przecier pomidorowy, cukier, sól, ziele angielskie, ocet oraz olej i zagotowujemy.
Paprykę dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Uduszoną paprykę wkładamy do słoików, zalewamy zrobioną zalewą i pasteryzujemy przez 10 minut. Słoiki trzymamy do góry dnem do czasu wystygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super przepis bardzo mi się on podoba:) muszę to zrobiić
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !