Sposób przygotowania

Obieramy buraki kroimy na kawałki wrzucamy do graczka z zimną wodą dodajemy kostkę rosołową i ziele angielskie oraz liść laurowy gotujemy aż buraki będą miękkie,obieramy ziemniaki gotujemy pod przykryciem słoninę kroimy i smażymy na małym ogniu gdy tłuszcz się już wytopi ze słoniny dodajemy pokrojoną cebulę i razem przysmażamy aż cebula nabierze koloru. Do barszczu dodajmy rozdrobiony barszcz biały i śmietanę i na sam koniec zagęszczamy mąką i wodą ziemniaki odcedzamy dodajemy polowe słoniny z cebulą a drugą polowe do barszczu. doprawiamy barszcz do smaku

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !