Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić, opłukać i ugotować w posolonym wrzątki. Odcedzić, ostudzić i pokroić na kawałki trzycentymetrowe. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Jajka i pomidory pokroić na ćwiartki, ziemniaki i cebulę w cienkie półplasterki, anchois na małe kawałki. Składniki sosu połączyć i starannie wymieszać. Na talerzu ułożyć warstwami: fasolkę, ziemniaki, jajka, pomidory i cebulę. Pośrodku położyć tuńczyka, otoczonego oliwkami i anchois. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz papryką słodką Prymat. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Podawać z jasnym lub ciemnym pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    sałatki nigdy nie omawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Suróweczka z oliwkami - biorę
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    brdzo ciekawa ta sałatka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z rybkami - super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bahus

    Samo zdrowie jednak
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    to nie dla mnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bardzo smaczna na kolację
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    kochane witaminki mmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katerin1x15

    nie w moim guście smakowym
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    komuś pomyliły się anchois ze szprotkami/sardynkami ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !