Sposób przygotowania

Golonki dokładnie umyć, zalać letnim wywarem, dodać ziele angielskie i laurowe liście, zagotować, dodać trochę soli, zmniejszyć ogień, aby woda tylko lekko bulgotała. Po 2.5 godzinach dodać obrane i pokrojone wzdłuż na 2 lub 4 kawałki warzywa. Gdy warzywa będą miękkie, doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Wyjąć na półmisek i podawać gorącę. Golonki można także chwilę podsmażyć na suchej teflonowej patelni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a ja golonki lubię :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja gotuję a potem podpiekam - najczęściej
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !