Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie plasterki wielkości plastrów cytryny. W garnku rozgrzać tłuszcz, włożyć umyte i pokrojone pieczarki, smażyć 2-3 minuty. Wlać bulion i zagotować. Włożyć mięso, postawić garnek na płytkę, nakryć i dusić mięso na małym ogniu 15 minut. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do temperatury 250 stopni. Do rondla wlać 2 szklanki wody i do wrzątku włożyć różyczki brokułów. Od momentu, gdy woda ponownie zawrze gotować 4 minuty. Odcedzić. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć brokuły zalać sosem z mięsem, posypać utartym żółtym serem. Wstawić do piekarnika na górną półkę i zapiekać 10-15 minut, aż ser się zarumieni. Podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    moje ulubione składniki... pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !