Sposób przygotowania

Ciasto:z mąki ,roztopionego masła, 1 jajko i sól wodę ile potreba, zagnieść na kruche ciasto .Schłodzić w lodówce.
Na farsz : paprykę bez nasion pokroić na kawałki.Przysmażyć na maśle.Potem wymieszać ją z połową śmietany ,dodać czosnek rozgnieciony i bazylię pokrojoną ,wymieszać.Ciasto cienko rozwałkować włożyc do formy na tartę i upiec na rumiano w temp.220 st. Na upieczony spód tarty wyłożyc masę z papryki.
2 jajka wymieszać z resztą śmietany.Przyprawic solą i pieprzem Zalać składniki tarty ,posypac startym parmezanem i oregano.Piec 25 min w temp 200-210 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !