Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki przekroić na pół, mięso pokroić w kostkę. Do dużego żeliwnego garnka wlać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z ognia, wsypać namoczoną wcześniej fasolę, położyć na niej obrane cebule i ziemniaki, a na wierzchu wypłukaną kaszę. Wlać 4 szklanki bulionu z kostki wołowej lub drobiowej Kucharek, dodać przyprawy, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Czulent wstawić na 3-4 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni Cejslusza. Podczas pieczenia, w razie potrzeby, dolewać wody. Po wyjęciu z piekarnika usunąć z garnka cebulę. Podawać z kwaszonym ogórkiem lub surówką z kwaszonej kapusty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wydaje się trochę długo, ale trzeba spróbować.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubie potrawy rodem z kuchni żydowskiej
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zapowiada się bardzo ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa15

    Oryginalny przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !