Sposób przygotowania

Opłucz natkę i trybulę. Listki poodrywaj od gałązek, drobno posiekaj. Połowę ziół wymieszaj z miękkim masłem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odrobiną soli. Odstaw do lodówki. Resztę ziół zmiksuj z 2 łyżkami soku z cytryny i 4 łyżkami oliwy. Dodaj posiekaną cebulę. Sos dopraw solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą, ostudź. Obierz, pokrój na połówki. Szynkę pokrój w paseczki. Masłem ziołowym posmaruj chleb tostowy, zrumień w tosterze (pokrój w kostkę lub foremkami do ciastek powycinaj np. kwiatki). Opłukaną mieszankę sałat wymieszaj z kiełkami, paseczkami szynki i połówkami rzodkiewek,. Polej sosem. Następnie sałatkę posyp grzankami i obłóż połówkami jajek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !