Sposób przygotowania

Gliniany garnek namoczyć w wodzie,udka kurczaka włożyć do dużej miski,wszystkie składniki z wyjątkiem bulionu drobiowego i świeżych ziół wymieszać ze sobą,tak przygotowaną marynatą zalać udka,odstawić je na 3 godziny,podczas marynowania udka od czasu do czasu obracać udka, następnie udka przełożyć razem z marynatą do wymoczonego w wodzie glinianego garnka i nakryć go pokrywą,całość wstawić do zimnego piekarnika,piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    może być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    tylko szkoda, że ja nie mam glinianego garnka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !