Sposób przygotowania

W naczyniu zalewamy gorącą wodą serki topione (śmietankowe lub ziołowe), rozpuszczamy, roztrzepujemy mikserem, dodajemy wody zimnej, 2 jajka, miksujemy, przyprawiamy do smaku, dajemy mąkę w takiej ilości, aby powstało dość gęste ciasto do zamaczania kwiatów.
(Lepiej sporządzić więcej takiego ciasta, aby łatwiej było zanurzać kwiaty, a pozostały nadmiar, możemy śmiało użyć na koniec, do usmażenia placków - też będą smaczne.)
Opłukane wcześniej kwiaty cukinii maczamy obficie w przygotowanym cieście i szybko, aby nie obciekły, kładziemy na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażymy na rumiano.

( mąka, woda, oliwa - ilość wg potrzeby, formularz nie pozwala na takie opisanie ilości )

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Nie jadłam jeszcze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    warto spróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    apetyczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    czym większe kwiaty, a nawet z młodziutkimi zawiazkami owocu, tym lepsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    to dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo ciekawe, nie wiedziałam że kwiaty są jadalne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Lubię takie ciekawe pomysły. Dodaję do swojej księgi i czekam z niecierpliwością na kwiaty w ogródku :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pierwsze slysze:) ale ciekawie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotka;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !