Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyszczamy, obtaczamy obficie w mące. Układamy bardzo ciasno na patelni na rozgrzanym tłuszczu (ja pół kg smażę za jednym razem na dużej patelni). Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do lekkiego zrumienienia. Usmażoną wątróbkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą aż zakryje prawie całkowicie wątróbki. Dusimy pod przykryciem. Na tej samej patelni i pozostałym po smażeniu tłuszczu zrumieniamy posiekaną cebulę. Dodajemy ją do gotującej się wątróbki i dusimy pod przykryciem ok. pół godziny, często mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wątróbkę lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    bardzo smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    lubie taka
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    lubię dania z wątróbki, jeszcze z kurczaka ... mmm ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    dobra :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Uwielbiam wątróbkę! Ostatnio cały czas "za mną chodzi" więc muszę w końcu przyrządzić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    musi być przepyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    bardzo zdrowa wątróbka
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    rzeczywiście brzmi wyśmienicie :)
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !