Sposób przygotowania

* 2 duże plastry od schabu b/k
* 150g ser typu feta
* 2 ząbki czosnku
* 1 łyżka masła
* 1 średni lub mały pomidor (do wyboru)
* 1/2 pęczka natki pietruszki (umytej posiekanej)
* 1/2 pęczka szczypiorku ( umytego posiekanego)
* 1 jajo
* 1 kostka czosnku
* olej do smażenia (wg.uznania)
* 1 łyżka mąki u mnie to była tortowa
* bułka tarta do obtoczenia (wg.uznania)
* sól,pieprz do posypania mięsa wg.uznania


Schab myjemy,osuszamy i rozbijamy na cienkie płaty przez folię żeby nie podziurawić. W rondelku rozpuszczamy ser feta z dodatkiem masła,posiekanego czosnku,szczypiorku,natki i pomidora.Studzimy naszą masę.Na rozbite mięso i lekko doprawione mięso solą i pieprzem układamy po porcji farszu.Następnie zawijamy jak na gołąbki.Do jajka dodajemy 1 łyżkę mąki i bełtamy,a do bułki tartej dodajemy pokruszoną kostkę czosnki i mieszamy.Następnie panierujemy nasze roladki,najpierw w jaju potem w bułce. Tak przygotowane roladki wkładamy do lodówki żeby nam się uleżały,wtedy nie potrzebujemy wykałaczek ,czy też nici do spinania.Po tym czasie smażymy nasze roladki na złoty kolor na wolnym ogniu,często je przekręcając.Nie powinny się rozpaść,ponieważ masa serowa je ładnie sklei i gotowe. Podajemy z czym kto lubi.

Ja podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

SMACZNEGO.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    osiołek

    A ja bym jednak dodała suszone pomidory
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    osiołek,akurat nie miałam suszonych :( ale i tak smaczne były :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !