Sposób przygotowania

Ryż wypłukać i osączyć. Z kurczaka wyjąć kości, a mięso pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki,a szynkę w paski. Oczyszczone strąki papryki pokroić w kostkę, a czosnek i cebule posiekać. W dużym garnku rozgrzać oliwę i poddusić rozdrobnione warzywa, po czym dodać pomidory, bulion z rosołu drobiowego Kucharek, sos sojowy, pieprz czarny ziarnisty Prymat i nadal dusić. Po 5 minutach dodać kurczaka i kiełbasę, zagotować, wsypać ryż, wymieszać i dusić na małym ogniu, aż będzie miękki. Jeśli potrawa będzie przywierać do dna, dolać trochę wody. Przyprawić tabasco i solą.

Do jambalaya można dodać również krewetki.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może smakować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    już po nazwie widać że to światowa potrawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !