Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć pokroić. Do rondla wlać mleko, włożyć do mleka wątróbkę, odstawić na 60 minut. Cebulę podsmażyć z mięsem, skropić wywarem, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać wątróbkę. Wszystko razem zemleć w maszynce do mielenia mięsa 3 razy. Słoninę częściowo stopić, skwarki wyłożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki. Masę wymieszać z winem, doprawić. Formę nasmarować tłuszczem, przełożyć masę do formy, przekładając skwarkami ze słoniny i pieczarkami. Polać tłuszczem gęsim, przykryć folią i zapiec.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !