Sposób przygotowania

1. Ziemniaki dokładnie czyścimy ( nie obieramy! ), zawijamy w folię aluminiową (matową stroną do środka) i pieczemy w piekarniku. Aż będą miękkie

2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Upieczone ziemniaczki kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ (tak aby zostawić obwolutę ok 0,7-1cm) i mieszamy go z żółtkiem, serem i masełkiem. Doprawiamy do smaku.

4. Ziemniaczki napełniamy gotowym farszem i zapiekamy. Na talerzyku dodatkowo posypujemy je rozdrobionym twarożkiem i natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    to musi być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !