Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy,zalewamy zimną wodą na całą noc.Na drugi dzień gotujemy fasolkę w tej samej wodzie.Dolewając wodę tak by fasolka była przykryta.Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki i podsmażamy na tłuszczu.Cebulę obieramy,drobno kroimy i dodajemy do kiełbasy.Gdy fasola jest już miękka dodajemy kiełbasę z cebulą.Całość przyprawiamy solą,pieprzem,jarzynką.Dokładnie mieszamy.Na koniec dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego i całość gotujemy 30min na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Bardzo lubie fasolkę
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !