Sposób przygotowania

1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.

2. Cebulę umyć, obrać, posiekać i usmażyć na masełku.

3. Dynię obrać, usunąć pestki i zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z ryżej, jajkiem i cebulką.

4. Naczynie żaroodporne przesmarować olejem lub oliwą i włożyć do niego wymieszany z dynią ryż.

5. Kostkę bulionową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody, dodajemy sok pomidorowy i mieszamy. Tak przygotowaną mieszanką polewamy ryż, przyprawiamy do smaku i posypujemy startym żółtym serem.

6. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy. Gotowe posypujemy natką pietruszki lub koperku.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Właśnie dostałam kawałek dyni- teraz wiem co z nią zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam wszystko z dynia!
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !