Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, wydrążyć na wylot, obgotować 10 minut w nie osolonej wodzie, wystudzić.

Chlebek namoczyć w mleku, odcisnąć.

Mięso, chleb, jajko, jedną podsmażoną cebulę (druga będzie potrzebna do sosu) i przyprawy dokładnie wymieszać (jak na mielone).

Tak powstałą masą nadziać ziemniaki.

Ułożyć ziemniaki w rondlu, przykryć je wodą, dodać kostkę bulionową, pokrojoną w kostkę cebulę, dusić 45 min na małym ogniu, delikatnie mieszając, żeby ziemniaki się nie rozpadły.

Na koniec dodać koncentrat i dusić jeszcze 10 minut i gotowe :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    He he nieźle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ale nazwa:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawa ta nazwa;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    świetn nazwa i pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !