Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak (mrożony rozdrobniony) doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparujemy nadmiar wody. Studzimy i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli i zmiksowany szpinak mieszamy przy pomocy miksera. Nie podaję ilości mąki i mleka ponieważ nie ma tu sztywnych proporcji. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję płynnej śmietanki.

Smażymy naleśniki a następnie zwijamy w ruloniki i kroimy w paseczki.

Mięso z rosołu rozdrabniamy, marchewkę kroimy w kawałki.

Na każdy talerz nakładamy porcję szpinakowych klusek, mięsa i marchewki a następnie zalewamy gorącym rosołem i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ładnie \"wykonane\"...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    piękne kolory. Świetne szczególnie w taką jesienna pogodę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    rewelacyjne!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    inne i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !