Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bomby ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
olej 2 łyżki
sól 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bomby ziemniaczane

średniej wielkości równe ziemniaki mączystego gatunki obrać cienko z łupin nadając im możliwie jednakowy kształt obetrzeć po wierzchu solą dać poleżeć minut kilka po czym wytrzeć ściereczką wilgoć którą puszczą rozpuścić na dużej patelni lub brytfance łyżkę oleju utarzac w gorącym ziemniaki następnie wraz z tą patelnią wstawić w którym powinny się upiec jak zwykle ziemnaiki w łupinach zaglądać do nich od czasu do czasu aby się z jednej strony nadto nie zrumieniły są wyborne można je jeść wprost z grubą solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak