Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajka, szczypty soli i łyżki oliwy robimy ciasto naleśnikowe a następnie smażymy należniki.

Połowę naleśnika posypujemy startym serem układamy plaster szynki i ponownie posypujemy serem, składamy na pół i smażymy na suchej patelni na bardzo wolnym ogniu z dwóch stron tak by ser się rozpuścił.

Do jogurtu dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i siekany koperek, sól i pieprz.

Tak przygotowany sos podajemy z naleśnikami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !